Frågor och svar

Anställning

Vad har ni för anställningskrav?
Man ska vara 18 år, ostraffad och inte ha några betalningsanmärkningar.

Hur gör jag för att söka arbete på Cubsec Bevakning?
Ansökningshandlingar finns under Lediga tjänster/Ansökan. Skicka in dessa till personalavdelningen. Vårt mål är att besvara alla ansökningar, oavsett om du går vidare i rekryteringen eller ej.

Hur behandlas min ansökan?
Efter att vi mottagit din kompletta ansökan tar vi ställning till om du har rätt profil och bakgrund för att vi ska kalla dig till en intervju. Det är främst personalavdelningen som intervjuar men även Driftchefen sitter med. Under intervjun görs även ett svensktest. Om du är rätt person för tjänsten utförs kontroll hos Länsstyrelsen och Rikspolisstyrelsen. Vi ringer även 2 referenser.


Utbildning

Måste man vara utbildad väktare för att få anställning hos er?
Nej. Har man ingen väktarutbildning tillhandahåller företaget utbildningen på BYA Väktarskolan.

Hur lång är utbildningen på Väktarskolan?
Utbildningen består av VU1 (9 dagar), praktik på företaget (160 h) och VU2 (5 dagar). Utbildningen avslutas med ett prov som man måste få godkänt på för att få utbildningsbevis. Sedan går man kontinuerligt repetitionsutbildningar.

Kan man köpa en väktarutbildning hos er?
Nej. Vi utbildar endast de personer som vi anställer.

Får jag lön under utbildningen?
Ja. Under VU1 erhåller man 65 % av grundlönen, resterande 35 % efter man har gått VU2.

Lön och arbetstider

Vad får jag för lön som väktare?
Din lön utgår enligt det kollektivavtal som är träffat mellan Almega Tjänsteförbunden och Svenska Transportarbetareförbundet.

Hur många timmar i månaden motsvarar en heltidstjänst?
Vanligtvis jobbar man som väktare på kvartalsschema. Det innebär att du under ett kvartal ska arbeta 165,6 timmar i snitt per månad.

Arbetar man ensam eller tillsammans med en kollega?
Väktaryrket ställer stora krav på förmågan att arbeta ensam och majoriteten av alla väktarjobb utförs som ensamarbete. Dubbelbemanning är vanligast om du jobbar som exempelvis ordningsvakt eller stationärväktare vid ett större uppdrag.